fbpx

Klinik Dermalene Kota Bharu KINI DIBUKA

[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”s-font”]Selepas Shah Alam, Melaka & kini Dermalene di Pantai Timur pula! Wohooooo. Bukan hanya menawarkan rawatan penjagaan wajah, berikut adalah rawatan disediakan di Klinik Dermalene Kota Bharu;

Kes2 GP (batuk, selesema, demam ,etc)
Kes2 Estetik
(masalah kulit, jerawat, jeragat, pori besar, parut, tona x sekata, kedutan)
Kencing Manis, Darah Tinggi, Kolestrol
Pemeriksaan kesihatan
Ujian air kencing UPT
Ujian ECG (elektrokardiogram)

Lot 590, 2893-Q Seksyen 12, Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu, Kelantan


09-7406092
017-9720170

Waktu operasi : 10am-7pm SETIAP HARI kecuali *SELASA*

Waze          : klinik dermalene
Fb Page     : Dermalene Kota Bharu
Instagram : dermalene.kb
Dermalene, Your Skin Only Better [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

138 thoughts on “Klinik Dermalene Kota Bharu KINI DIBUKA”

  1. Muka sy berjerawat..area dahi dan pipi…skrg ni cetaphil alhamdulilah jerawat berkurang…nk Tanya berape rm utk rawatan kulit berjerawat

    1. Hi Mardiah,

      Harga bagi rawatan Chemical Peel adalah RM 249 per sesi. Jenis chem peel berdasarkan jenis masalah jerawat, konsultasi diperlukan sebelum prosedur dimulakan. Selain itu, kami ada Acne Shot untuk pengecutan jerawat. Boleh hubungi kami untuk tempahan slot & konsultasi bersama Dr Alina 🙂

      1. Wan Mirza muqriz bin wan zamri

        Assalamualaikum,nak Tanya selain perawatan masalah kulit,ade x proses perawatan untuk dark circle

  2. salam encik, klu beli prodak saje berapa ? x buat rawatan, berkesan ke? sy ada resdung.. skarang mcm naik jerawat banyk di pipi , dahi, dagu sikit, kadang2 jerawat bernanah di pipi. pipi klu sentuh sakit, bergesel apatah lagi..

    1. Waalaikumsalam Puan Tini, boleh puan datang ke klinik untuk dapatkan konsultasi daripada doktor Hazzeem, Puan ada masalah resdung ya? Produk yang dimaksudkan puan, produk wajah atau bagaimana ya? 🙂

  3. Sy nk tanya..rawatan utk parut jerawat berapa ya??..satu lgi selalunya berapa kali rawatan baru parut tuh hilang sepenuhnya??

    1. Anees Dermalene

      maaf lambat reply. utk parut jerawat, ade beberapa package terpulang pada parut jenis ape. Kita srankan buat skin analysis utk find out partu jerawat awk jenis mcm mane. bole contact 0126777617 utk set appointment.

  4. Salam saya student di terengganu jadi kemungkinan untuk kerap datang membuat rawatan di klinik setiap minggu amat mustahil. Kalau saya hanya ingin membeli produk sahaja adakah ia berkesan?

    1. Hi dear,

      Ya cik boleh dapatkan produk penjagan wajah Dermalene untuk permulaan. Tapi untuk lebih efektif, cik boleh dapatkan analisa kulit denagn doktor kami terlebih dahulu di Klinik Dermalene Kota Bharu. Jenis kulit cik kering atau berminyak ya? 🙂

  5. Hi.. Sya nk tanya.. Muka sya byk jerawat pasir n kadang2 mcm2 jenis jerawat lain sbb sya ada resdung.. So treatment utk hilangkan jerawat n nk muka flawless berapa ye??

    1. Anees Dermalene

      hi, utk masalah jerawat, yang paling common is chemical peel. normal price rm249. kita tak menjanjikan flawless.. just kulit yang sihat =) bole contact 0126777617 utk booking appointment. TQ

  6. ferra nur alia

    Salam Puan .
    Saya seorang pelajar di area Kota Bharu. Saya mengalami masalah jerawat yang sangat kuat. Ini mungkin disebabkan oleh penyakit resdung yang saya ada. Ingin minta pandangan tentang kaedah rawatan yang ada di klinik Puan..

    1. Salam Cik Nur Alia,

      Boleh kami dapatkan contact number cik untuk kami hubungi? Kami ingin jemput cik ke klinik untuk sesi konsultasi kulit dengan doktor kami di sini 🙂

      1. Maksudnya if nak buat skin analysis dia skali dgn konsultasi eh? Kira nya kena bayar rm50 kalau nak buat skin analysis je?

        1. Anees Dermalene

          Hi, utk skin analysis mmg kita caj RM50 lifetime. byr skali sahaja, then after that your followup scan sume dah takde charges. Utk consultation, kalau nak jumpe doctor sahaja akan ade penambahan charges. if consult dgn our senior beauty consultant, takde charge penambahan apa2. 🙂

  7. Assalamualaikum . Sy masih di usia muda but bintik2 hitam start naik dekat muka sy , mungkin disebbkn penggunaan kosmetik . So utk hilangkannya perluke sy mendapatkn rawatan laser ? Brp kos rawatan tersubut?

    1. Anees Dermalene

      wslm. bintik2 hitam ni selalunye sbb pemakaain sunblock yang tak consistent atau sunblock yang u pakai not enough protection. ade mcm2 treatment utk jeragat. bole contact 0126777617 utk booking appointment.

    1. Anees Dermalene

      wslm. maaf lambat reply ya cik nina. consultation bole book appointment dulu. bole contact 012-6777617 utk booking appointment. Utk student bole bwk student card, kita bagi special discount slalunye.. =)

  8. Slm puan. Kalau nak yg consultant tu kena buat appointment dulu ke? Ke boleh pergi je terus ke klinik tu?

    1. Anees Dermalene

      Salam Nik, maaf lambat reply. utk constultation sebaiknye buat appointment dlu sbb takut full/doctor takde. But if you nak walk in pun bole, cume avoid Wednesday (full day) and Thursday (first half) sbb doctor cuti. kalau you walk in, ade patient lain, maybe kena tunggu sikit la. utk set up appointment bole contact 0126777617. TQ

    1. Anees Dermalene

      Salam Cik Noraini, maaf lambat reply. kos rawatan terpulang pada your skin type and skin concerns. bole contact our centre utk further info on treatments/ appointment. 0126777617 Thank you

  9. Assalam..kalau nk beli produk puan saja boleh ker? Sbb sy d sarawak..sy ada masalah kulit muka berjerawat dan berminyak akibat penggunaan produk muka yg ad mengandungi mekuri.

    1. Anees Dermalene

      wslm cik putri, boleh utk beli produk, tapi kami suggest utk berhenti dulu product yang merbahaya tu. bagi reda skit kulit cik. maybe 3 mggu baru start pakai product kita. Tapi, kita kena tau jugak kulit jerawat awk seteruk mane. sbb kalau teruk sgt maybe awk kena mkn ubat utk redakan. tak boleh baik dgn pakai product shj. Produk bole bantu utk mengecutkan jerawat dan mengurangkan minyak.

  10. Salam Puan.. maaf tumpang tanya brpkah bayaran acne shot per sesi? Boleh says tahu profile Yang dipasarkan beserta harga?

    1. Anees Dermalene

      Wslm Puan, acne shot RM50, utk satu set. kalau jerawat byk, maybe kena a few set. terpulang pada your jerawat. and kalau jerawat teruk, kita suggest buat chemical peel skali. utk book appointment bole contact 0126777617

  11. Salam puan.. maaf tumpang tanya brpkah harga acne shot per sesi? Boleh ke puan beri senarai produk dermalene yg dipasarkan beserta harga?

    1. Anees Dermalene

      Salam Puan Irah, kita takde display harga sbb terpulang pada individu, package yang perlu di ambil berbeza2. Jadi kami sarankan puan datang ke dermalene, scan muka dan dptkan consultasi. acne shot rm50 per set. bole contact no 0126777617 untuk book appointment. Thank you

  12. Laila nazura binti nawi

    Saya ada masalah jeragat tetapi tidaklah serius sangat. Kalau sy nk beli produk sahaja boleh tak sbb sy kerja di perak

    1. Anees Dermalene

      Boleh. jeragat terjadi bila penggunaan sunblock tak terjaga. atau protection dari sunblock yang u pakai tak cukup. kita suggest utk pakai product sunblock heliocare utk protect your skin supaya jeragat tak menjadi lebih teruk. Utk atasi masalah jeragat yang dah ade, you bole try the Kojic Acid serum. Yang tu bole mencerahkan jeragat yang tak teruk. Boleh visit our webstore for purchase ya. =)

  13. Assalamuakaikum…saya salwani..nk tnya..
    klu nk hilangkan jeragat kne rawatan mcm mne ye..gne laser ke.?
    Brp rate hrga untuk rawatan ni.?

    1. Anees Dermalene

      Wsalam. Ade beberapa treatment yang sesuai utk jeragat, but depends on jeragat awk teruk mane. ade chemical peel ade intraceuticals, and ade juga RX. Usually utk parut jerawat tak perlu laser, but tgk teruk tak ur jeragat. bole contact 0126777617 utk booking appointment ye. TQ

  14. Salam Puan .
    Saya seorang …Saya mengalami masalah jerawat yang sangat kuat n lubang.. Ini mungkin disebabkan oleh penyakit resdung yang saya ada. Ingin minta pandangan tentang kaedah rawatan yang ada di klinik Puan..sy kulit slalu mnyak

    1. Anees Dermalene

      wslm. utk masalah jerawat, kita suggest start dgn chemical peel. NP RM249. untuk masalah lubang, kita suggest buat resurface (NP RM299). kalau muka berminyak, kita suggest try pakai product dermalene utk acne and oily skin dlu a few weeks. Insya Allah boleh kurangkan minyak di muka dan kecutkan jerawat.

  15. Mohamad Azwan

    Berapa harga utk chemical peeling treatment? Macam saya kulit jenis berminyak, berjerawat dan banyak lubang dan parut jerawat. Boleh hilang ke lubang parut jerawat tu? Dah guna cosmoderm, innisfree dan macam2 produk lain semua takde kesan. Btw, ada ke doktor lelaki utk serve customer lelaki di Dermalene Shah Alam?

    1. Anees Dermalene

      salam. maaf lambat reply, doctor kita takde doctor lelaki di shah alam. tapi customer kita mmg ramai juga lelaki. therapists kita sume pakai glove. jadi tak ada masalah selalunye. utk chemical peel price from RM249. kalau ade promo, prices may be lower. bole contact branch kami utk set appointment – 0126777617

  16. salam puan..

    sy ada mslh jeragat/bintik hitam.. rawatan apa yg berkesan dan berapa caj rawatan untuk masalah ni ?

    1. Anees Dermalene

      Salam, maaf lamabt reply, utk jeragat kita ade mcm2 treatment, chemical peel, hydrofacial, intraceuticals. terpulang pada jenis jeragat dan juga your budget. Price range dlm RM200+. Kalau beli package/tgh promo bole dpt lagi murah per session. Bole contact no ni utk set appointment ye 0126777617

    1. Anees Dermalene

      boleh. kita ade rawatan utk kutil. dan kita bole provide service bukan shj pada muka, badan pun bole. Bole contact no 0126777617 utk set appointment ye. TQ

  17. sy ad masalah jrawat yg sgt kuat skrg . sy perlukan nasihat dn apa yg prlu sy buat utk rawat kulit sy balik

    1. Anees Dermalene

      awk duduk area mane? kita suggest kalau berdekatan dgn branch kita bole dtg jumpe doctor utk consultation. jika jauh, maybe bole cube berhentikan pemakanan yg berminyak, dairy, kacang2, coklat. dan bole cube pakai dermalene skincare for acne and oily skin. tapi kalau you tgh pakai local product, kita suggest cooling period 2 weeks before you start on our product. insya allah dgn product tu kulit akan kurang berminyak dan acne akan cepat kecut. =) utk appointment bole contact 0126777617

  18. alyaa athirah

    Hai , nak tanya , kalau nak skin analysis and consultation kena buat appointment dulu atau boleh walk in ? Thank you 🤗

    1. Anees Dermalene

      hi, maaf lambat reply, utk skin analysis bole walk in. utk consultation kita suggest buat appointment sbb takut fully booked. bole contact 0126777617 utk setup appointment. =) TQ

    1. Anees Dermalene

      hi, utk parut jerawat, terpulang pada parut tu parut ape. kalau parut lekuk, kita suggest amik treatment resurface, harga rm299. kalau parut gelap, chemical peel price range rm 249. bole contact 0126777617 utk appointment

    1. Anees Dermalene

      Hi, utk jerawat gelap normal price RM249 (chemical peel), utk jerawat lekuk RM299 (resurface). Bole contact 0126777617 utk booking and set appointment

  19. Fadiah binti Nor

    Salam. Sy mghdpi masalah jeragat dn muka mnjadi kusam. Ada kah rawatan utk hilangkan jeragat dn berapa kosnya tuan.

    1. Anees Dermalene

      Utk Jeragat ade beberapa treatment yang sesuai, terpulang pada the seriousness of the jeragat. price range pun berbeza2. bole contact 0126777617 utk lebih lanjut. or utk book appointment =)

    1. Anees Dermalene

      Wslm. Parut jerawat ade beberapa jenis. Ade yang parut lekuk, ade yg parut gelap. Jadi terpulang pada jenis parut jerawat. Utk parut lekuk, kita suggest buat treatment Resurface (Normal Price RM 299; August promo RM249), utk parut gelap price range RM249 (Chemical Peel). Untuk booking appointment boleh contact 012-6777617

  20. salam..hi.. saya ade mslh jerawat yang agak teruk..berkemungkinan disebabkan resdung dan bertambah teruk ketika pregnant..sekarang sy dah mlhirkan.dan sy ingin cuba utk buat rawatan jerawat ni..boleh sy mnta pandangn bserta kaedah rawatn di klinik ni ?

  21. salam..hi.. saya ade mslh jerawat yang agak teruk..berkemungkinan disebabkan resdung dan bertambah teruk ketika pregnant..sekarang sy dah mlhirkan.dan sy ingin cuba utk buat rawatan jerawat ni..boleh sy mnta pndangan dan kaedah rwtn di klnik ni ?

    1. Anees Dermalene

      Salam hidayah, thank you for your interest. Boleh saya tau cik tinggal di kawasan mane ye? Dermalene ade branch di Shah Alam dan Kota Bharu. Untuk masalah jerawat, jika jerawat teruk, kita suggest utk cik dtg ke branch2 kami dahulu utk scan muka and consult dgn doctor. Kalau jerawat tu under control, maybe sbb kulit berminyak je, maybe cik bole cube skincare dermalene utk Acne and Oily skin dulu.. Insya Allah, jerawat2 tu boleh kecut in a few days.. =)

    1. Anees Dermalene

      wslm. Ade treatment utk buang tahi lalat. price tu depends pada jenis tahi lalat dan size nye. Suggest you drop by dermalene jumpe doctor utk consult. Bole contact this number utk book appointment 0126777617. Thank you

    1. Anees Dermalene

      parut cubit ni ape ye? di dermalene kita category kan parut jerawat kpd dua. Parut gelap dan parut dalam. Depends pada parut jenis apa, doctor akan suggest type of treatments yang sesuai dgn kulit you. =)

  22. Hai, saya student area KB. Nk tanye treatment apa yang sesuai utk kecilkan pori muka? Dan boleh ke kalau set appoitment utk pergi skin analysis shja?

    1. Anees Dermalene

      hi, boleh set appointment utk skin analysis shj.caj utk skin analysis RM50 shj. Utk kecilkan pori ade beberapa treatment yang sesuai. kita suggest you drop by our branch kat KB. when you do your skin analysis, the doctor will advise you further.. TQ

    1. hi, removal of tahi lalat ada dibuat. cume kena consult dlu dgn doctor utk tgk tahi lalat tu besar maen, dekat area mane, keadaan kulit mcm mana. bole contact 012-6777617 utk book appointment. TQ

  23. Salam. Anak saya 2 tahun ada parut terkena iron panas. Parutnya tebal dan keras kerana ada infection. Boleh dapat rawatan untuk pudarkan parut tu?

    1. wslm. doc kena tgk parut tu rupa mcm mane dlu and type of parut. we suggest you drop by and get a consultation dgn doc Alina. please contact 012-6777617 to set your appointment

  24. Assalamualaikum.. saya ad guna produk yg viral di instagram baru2 ni and saya terover exfoliate my own skin.. and my skin start to purge out.. and saya x tahu produk ap untuk hilangkan jerawat ni.. skin saya jadi bumpy teruk dan x selicin dulu.. ad rawatan hilangkan purging skin tak?

    1. wslm. kami kena analyse your skin and you kena jumpe consultation dgn doctor if the purging is teruk. we may need to know what product you used too. Kalau bole, bawak product tu to our centre. Saya suggest cik drop by asap sbb kalau issue product2 yg ade harmful chemical ni, it could be really bad. bole contact 012-6777617 to book your appointment with us.

  25. Assalamualaikum. saya ada maslh kulit y teruk.cnth pori2 terbuka,jerawat merah kemerahan,kulit berminyak,parut. Boleh saya dapatkan nasihat untuk baiki kulit saya. adakah boleh dirawat.

    1. Wsalam. of course boleh. jangan risau. Bole mengunjung ke dermalene dan dapatkan skin analysis utk further analyse your skin type etc. bole contact 012-6777617 utk set up appointment in shah alam branch. TQ

  26. buleh tak kalau nak check kulit muka jer.bukan untuk buat facial.untuk dapatkan nasihat produk apa yg sesuai dgn kulit.buleh sy tahu kos yang dikenakan ?

    1. hi, bole. utk skin scan analysis kami caj rm 50. consultation dgn beauty consultant is for free. kalau serious skin condition cases, we would refer you to see doctor alina. If jumpe doctor Alina, there will be an additional consultation fee of RM50. TQ

    1. hi, ade, but kena review dlu mole tu besar mana, bahagian mane, keadaan kulit mcm mane. Bole set appointment utk jumpe doctor Alina dlu ye. please contact 012-6777617. TQ

    1. salam pn mimi, pregnanat bole buat certain treatment. Not all. utk tau list of treatment yg sesuai for pregnant ladies, bole contact no 012-6777617. TQ

    1. hi, bole review case cik dgn doc Alina dulu. please contact 012-6777617 for your appointment. nanti doc akan review tgk bole buang tak.

  27. Assalamualaikum..saya student area pengkalan chepa… Saya stop local product and muka naik bintik bintik but bintik tu kita tak nmpak.. Tapi kalau sentuh rasa banyak sangat.then naik jerawat kecik kecik putih.. .cara apa yee saya boleh guna?

    1. Anees Dermalene

      Wslm. saya suggest awk datang Dermalene Kota Bharu, Dr Hazzeem di sana akan advise treatment ape yang sesuai utk baik pulih kulit. Most probably cik perlu buat chemical peel atau hydrofacial. Utk tau lebih lanjut, perlu scan muka dulu. Bole contact no Dermalene Kota Bharu: +6017-972 0170

  28. Salam.. Saya nak tanya berapa harga per treatment untuk box scar & rawatan apa yang sesuai ye? muka saya still naik jerawat tapi tak serious. Terima kasih.

    1. Anees Dermalene

      Wslm. Box Scar ni parut Lekuk. utk parut lekuk, kami ade treatment resurface, dan utk yang dalam sangat, akan memerlukan subcission. DR akan buat both procedure. Harga treatment varies from 400+ utk satu session. kalau ambil package lebih jimat. Utk Subcission, harga RM50 per subcission dikenakan. Bole click link ni utk direct whatsapp kami utk booking appointment atau dptkan info dgn lebih lanjut. http://nak.la/DermaleneWebsite

  29. Salam.. saya nak tanya treatment apa yang sesuai untuk box scar & berapa harga per treatment? Muka saya still ada naik jerawat tapi tak serious. Terima kasih.

    1. Anees Dermalene

      Wslm. Box Scar ni parut Lekuk. utk parut lekuk, kami ade treatment resurface, dan utk yang dalam sangat, akan memerlukan subcission. DR akan buat both procedure. Harga treatment varies from 400+ utk satu session. kalau ambil package lebih jimat. Utk Subcission, harga RM50 per subcission dikenakan. Bole click link ni utk direct whatsapp kami utk booking appointment atau dptkan info dgn lebih lanjut. http://nak.la/DermaleneWebsite

  30. Kalau parut luka yang lama boleh hilangkan ke. Sebab dh cuba pelbagai ubat parut seperti mederma , dermatic, azanis tapi tidak berkesan

    1. Anees Dermalene

      Hi, bole datang dermalene clinic – di vista alam dan berjumpa dgn Dr Alina. Agak susah untuk consult kalau tak tengok. Consultasi dgn Dr Alina RM50 shj. Nanti dia akan tgk case isteri encik dan advise dgn lebih lanjut.

    1. Anees Dermalene

      wslm. Boleh. 50% patient kami mmg golongan lelaki. Therapist kami semua perempuan, tapi utk treatment mmg sume therapist pakai glove dan bilik treatment akan di buka sedikit utk keselesaan semua. TQ 🙂

    1. Anees Dermalene

      Hi, bergantung pada kulit dan tahap serious jerawat. Ade yang tak teruk sgt, lagi cepat la nampak kesan. Utk case2 jerawat teruk kami sarankan 4-8sessions. 🙂

    1. assalamualaikum.. saya nak tanya.. saya ada biji kolesterol di area mata.. ada ke rawatan nak buang biji kolesterol tersebut?

  31. Hai nak tanya, saya nak buat rawatan untuk jerawat dan parut jerawat, kalau buat sekali je rawatan tu boleh hilangkan terus ke? …..dekat area kota bharu ade pekerja lelaki tak yang buat?

    1. Anees Dermalene

      hi, utk treatment jerawat, tak dpt result utk sekali buat. tgk pada jerawat teruk mana. kalau teruk minimum dlm 4-6 kali jugak. Di Kota Bharu, therapist sume perempuan juga, tapi sbb utk all treatment mmg kita pakai glove, takde isu so far. and bilik akan ditutup separuh sahaja utk treatment bagi pesakit lelaki. kalau ade isteri bole ajak isteri sekali..

  32. Assalamualaikum saya student area pasir mas ingin bertanya berapakah kos Yang dianggarkan untuk membuang tahi lalat di muka

  33. SALAM , boleh tahu tak range harga utk laser mole? then kalau walk in and terus buat boleh tak? lagi satu kalau masalah eyebag biasa treatment apa yang disarankan utk customer buat . range harga pulak macam mana. tqsm

  34. hai…sy ain umo 29. skin sy jns bminyak + kombinasi..skrg sy ad jerawat area dagu, tulang pp dn dahi..besar dn sgt myakitkan..what should i do??

  35. Assalam.sya ada msalah parut jerawat.jnis box scar klau xslap hsil drpd research.treatment ape ye yg ssuai utk setelkn mslah ni n brapa hrga rawatan utk per session?

  36. Maaf tumpang tanya,macam saya, saya ada tnda lahir dekat lengan tangan saya,adakah boleh buat rawatan hilangkan tanda lahir.maaf bertanya.

  37. Hi, nak tanya..dekat klinik dermalene ada tak rawatan laser untuk menghilangkan tahi lalat? Dan kalau ada, berapa harga untuk rawatan tersebut?

Leave a Reply to Syafiqah Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
× How can we help you?