fbpx

Facial

3 Bahan Semula Jadi Ini Boleh Dijadikan “Face Mask” Untuk Hilangkan Jerawat

Dermalene.com – Mengalami jerawat pasti membuat sebilangan orang pening dan ingin segera menghilangkannya. Jerawat berlaku kerana adanya kulit mati yang menyumbat liang rongga pilosebaceous. Selain itu, jerawat boleh timbul disebabkan oleh pengeluaran minyak yang berlebihan atau adanya bakteria atau kuman pada wajah. Sekarang inilah cara untuk menghilangkan jerawat dengan hanya topeng muka semula jadi. Teh …

3 Bahan Semula Jadi Ini Boleh Dijadikan “Face Mask” Untuk Hilangkan Jerawat Read More »

Fahami ‘root cause’ kulit kering

Sejuk awal pagi membuatkan kamu gemar guna air panas ketika mandi. Tahukah bahawa mandian air panas boleh menghilangkan minyak semulajadi yang melindungi kulit kamu.   Jika kulit terasa ketat selepas mandi, ia bermakna kulit kamu sedang mengering! Fahami ‘root cause’ masalah kulit kering. Nutrisi yang cukup perlu dibekalkan. Di Dermalene, kami menawarkan beberapa rawatan jerawat …

Fahami ‘root cause’ kulit kering Read More »

Gula-gula getah ‘asah’ otak

Kajian oleh Universiti Coventry mendapati gula-gula getah berperisa pudina menghilangkan rasa penat! Dalam masa sama, kajian lain melaporkan chewing gum menaikkan markah ujian dengan meningkatkan daya ingatan sebanyak 35%. Tapi jangan pula kamu kunyah gula-gula getah time interview atau dalam exam hall pula ya 😋

Tingkat kepuasan dengan PK 24

Selamat digunakan setiap hari, krim pk 24 membantu pasangan memperbaiki hubungan ketika ‘bersama’. Diuji secara klinikal, pk 24 berupaya menghidrat dinding dalaman faraj. Tingkatkan keseronokan seksual anda bersama pasangan dengan bantuan pk 24 hari ini 😉

Threading service @ Dermalene

For the perfect look, you need the perfect brows! Threading is safe for any kind of skin including sensitive skin. Because NO chemicals are used, there is no risk of inflamation or irritation. Visit Dermalene and book your threading service today. Come and see what you can do for your beauty 😉

Progeria… Gangguan genetik

Progeria… gangguan genetik progresif yang menyebabkan kanak kanak kelihatan tua dari usia sebenar. Bayangkan, penuaan bermula sejak usia dua tahun! Nampak normal ketika lahir namun ketika umur mencecah setahun, simptom pembesaran lambat & rambut gugur mula menyerang. Jangka hayat kanak-kanak menghidap Progeria sekitar 13 tahun & mereka berpotensi diserang sakit jantung sehingga menyebabkan kematian. Buat …

Progeria… Gangguan genetik Read More »

‘LETUSAN’ SEBELUM MAJLIS

Urgh, berketul-ketul jerawat, esok dah nak bersanding ni. Dah sebotol krim disapu, tak jalan jugak. Pimples are really really annoying  Ditekan jangan, dipicit pun jangan! Dengan Acne Shot, you’ll get FAST results! Mengecutkan jerawat dalam kadar segera, kurang dari 24 jam kamu nampak hasilnya. Rawatan tidak menyakitkan, boleh dilakukan di bahagian badan juga. Hubungi kami …

‘LETUSAN’ SEBELUM MAJLIS Read More »

Scroll to Top
× How can we help you?