fbpx

News

27
Jan

Testimoni Dermalene; Puan Murniza Kini Bebas Masalah Pigmentasi

  • /
Saya mendapatkan rawatan RX Spot Correct untuk perawatan cela pigmentasi. Tidak perlu risau atau takut kerana tempoh rawatan adalah sekejap malah tidak menyakitkan. Hasilnya, wajah bebas dari pigmentasi sekaligus mencerahkan wajah. Tidak perlu pembedahan, RX mampu membuatkan wajah saya lebih segar & nampak muda. Selain itu, ia mampu merangsang kelembapan...
27
Jan

Angular Cheilitis…Luka Di Tepi Bibir

  • /
Radang di bahagian tepi bibir yang bermula dengan keadaan bengkak seterusnya luka kemerahan. Angular Cheilitis boleh berlaku pada semua peringkat umur. Simptom; 1) Kulit berasa gatal, ngilu, panas seperti terbakar di tepi bibir. 2) Kulit tiba-tiba bersisik dan kering. 3) Bila diusik, terasa keras di kawasan terkesan. 4) Ia juga...
17
Oct

The MASK is ON & the MAGIC is about to begin!

  • /
The only mask your going to need this October is Masquerade Series Mask! We would like to thank you to all customers who booked our October Special treatments recently. Hope you’re enjoy our special deals. Grab your Masquerade Mask on today, cute kan? Thank you Puan Hanisah for your support,...
16
Oct

Chemical Peel Pilihan Terbaik Sepanjang Oktober

  • /
Ada pelbagai teknik boleh dilakukan untuk menghilangkan jerawat di wajah. Masalah jerawat dikira normal dalam kalangan wanita TAPI jangan acuh tak acuh merawatnya! Pengelupasan kulit mungkin membantu kulit wajah kamu pulih seperti sedia kala. Rawatan ini menyebabkan wajah kemerahan tapi jangan risau sekejap saja tau. Hasilnya? Bergantung kepada masalah kulit...
14
Sep

BENARKAH ROKOK HASILKAN LEBIH BANYAK KEDUT DI WAJAH?

  • /
Kulit nampak tua, kenapa agaknya? Perhatikan rejim penjagaan kulit kamu. Adakah menepati piawaian? Paling utama, adakah kamu seorang perokok tegar? Tahu tak, lebih 4000 bahan kimia di dalam rokok dan kebanyakkan bahan tersebut akan memusnahkan kolagen dan elastin dalam badan. Menurut kajian, perokok memiliki wajah 5 kali ganda tua daripada...
14
Sep

JAGA MUKA JANGAN ASAL BOLEH, DISIPLIN HARUS ADA!

  • /
Seharian berada di luar rumah sudah tentu kulit wajah dicemari habuk & bakteria. Sebab itu, jika kita tidak membersihkan semua kotoran pada penghujung hari boleh menyebabkan kerengsaan kulit, keradangan dan mengundang musuh utama iaitu JERAWAT. Jangan ‘asal boleh’ je dalam menjaga wajah. Saya sarankan cuci wajah selepas mandi dan bukan...
8
Aug

FB LIVE DR ALINA; HISH…DEGIL SUNGGUH PARUT NI, APA PERLU BUAT?

  • /
Ala, kau gosok je dengan kulit pisang, lama-lama hilang lah tu. Macam-macam petua anda pernah dengar kan untuk hilangkan parut. Betul tak? Parut memang akan pudar tapi sukar untuk hilang sepenuhnya. Anda tanya, biar @dralinahasni jawab! Jangan lupa tengok FB Live Dr Alina Hasni malam ini jika anda was-was tentang...
8
Aug

YEAY, MERDEKA PROMO IS BACK!

  • /
Dermalene Merdeka Promo is BACK! It’s an offer you can’t refuse, 20% OFF in all Dermalene during the month of August, choice is yours   Chemical Peel + Microdermabrasion RM 299.  Intraceuticals RM 319.  Resurface RM 249. We are open from 10-7 pm, grab yours TODAY 💚💚 #augustpromo #skingoals #dermalene #dralinahasni #yourskinonlybetter...
26
Jul

Jenis-Jenis Parut Di Wajah

  • /
Parut terhasil daripada proses penyembuhan luka kulit dan tisu. Kebiasaannya, luka akan menghasilkan parut namun kedalaman dan saiz adalah berbeza. Faktor terjadinya parut bergantung bagaimana kulit seseorang mendapat parut. Mungkin kemalangan, penyakit atau keturunan. Antara jenis-jenis parut yang wujud;   Keloid – Tisu parut keras, menonjol dan tidak teratur pada kulit...
6
Jul

Jom Meriahkan Rumah Terbuka Dermalene 7 Julai Ini!

  • /
Pilih produk untuk kulit haruslah tepat! Kurang kelembapan pada wajah? Kulit kering di bahagian pipi? Jangan risau, Dermalene Skin Care kan ada! Sepanjang esok (7/7), nikmati diskaun 10% untuk semua jenis produk Dermalene ( Dermalene for Oily Skin, Dermalene For Anti Aging/Dry Skin atau Dermalene Scrub) Jemput hadir ke Majlis...